Antiekrestauratie bij Antiek Achthoven

AtelierDen Hartog Antiekrestauratie is een ambachtelijk bedrijf.
Door meer dan 30 jaar ervaring zijn uw waardevolle antieke stukken bij ons in goede handen. Juist voor het restaureren van het antieke meubel is vakmanschap vereist en gevoel om tevens het doorleefde karakter van het meubel te behouden. Dit vooral staat bij ons hoog in het vaandel.

Restaureren vraagt meer. 
Het restaureren van meubelen vraagt meer dan "even lijmen" of "even vast timmeren".
Restaureren is een arbeidsintensieve bezigheid waarbij kennis van veel verschillende technieken gevraagd wordt. Ook het kennen van de verschillende stijlen is belangrijk om te zorgen dat het meubelstuk authentiek gerestaureerd wordt. We hebben tot grote tevredenheid veel mooie en positieve reacties van onze klanten mogen ontvangen.
Soms is een restauratie erg ingrijpend. Onderdelen moeten stuk voor stuk worden nagekeken, om daarna weer opgebouwd tot worden tot een geheel. De kleur wordt zo nodig weer opnieuw samengesteld, maar wel uitgaande van de oorspronkelijk tint.
Als je ziet hoe sommige meubelen in volledig verval bij ons binnenkomen, dan is de verrassing vaak groot als de klant zijn meubelstuk weer in gerestaureerde staat terug ziet.

Een restauratie kan dus zeer ingrijpend zijn. Wij nemen daarom graag vooraf met de klant door wat de mogelijkheden zijn om tot een weloverwogen beslissing te komen. Een klant zou nl. ook, wanneer het een groot stuk betreft, eerst kunnen beslissen om wat kleinere zaken te laten restaureren. Een meubelstuk kan ook in één keer compleet gerestaureerd worden zodat het er weer puntgaaf uitziet. U begrijpt dat er vele mogelijkheden zijn waar we u graag in adviseren. We streven daarbij uiteraard altijd naar het behoud van de originele patina.

Na overleg en prijsopgave kunt u besluiten om de restauratiewerkzaamheden te gunnen aan Den Hartog Antiekrestauratie.

Uw restaurateur, Arjon den Hartog